söndag, februari 24, 2008

Det finns nu, det finns då, det finns sen om du vill – men det finns inget annat att hålla sig till

Vi är i det språkliga ingenmanslandet.

Vi lekte med det på Facebook inatt. Testade först "in a relationship", men det lät så exklusivt, slutet och osant. Sedan "in an open relationship", men vi hade så olika erfarenhet av vad det betyder. Hoppade över "single", "engaged" och "married", och kunde inget annat än att landa i slasktratten igen. "It's complicated". Fastän komplicerat nästan är det sista det är.

Komplicerat att förklara, kanske. Inte komplicerat att leva. Inte än.

Kära läsare,
vad betyder "öppet förhållande" för dig? Berätta för mig som om jag vore tre år gammal (men byxmyndig).

8 kommentarer:

Anonym sa...

För mig betyder "öppet förhålande" att man har ettförhållande med en person som man antagligen tycker väldigt mycket om och respekterar. Men sen har man fattat att alla männsikor gillar att flirta, ragga, pussas, hångla, ha sex, när man träffar någon som man blir lite fascinerad av och att det måste få vara okej för annars blir det så tråkigt. Men att man i slutändan har en (eller fler egenltigen) person(er) som man delar lite mer och lite andra saker med på ett kanske "djupare" plan.

Och sen kan man ju ha ett polyamoröst förhållande, men det tycker jag är en annan grej. Men inte att man inte kan he ett öppet förhållande då med. Ja, det är nog så jag resonerar.

Anonym sa...

Att man har tryggheten av ett förhållande, men friheten som en singel.

Anonym sa...

<3

Anonym sa...

Det här har inte med öppna förhållanden att göra, men visst var det fint! (se länk)

Anonym sa...

om man klickar på mitt namn alltså.

Anonym sa...

Måste man definiera då? Ja allt omkring oss säger att vi borde det.. men måste man använda färdiga ord? Ja, i datorsystem som Facebook som bestämmer vilka ord man måste använda om man vill vara med och leka.. Inget utrymme för om man kanske t.ex. har ett rosa fluffigt moln tillsammans.

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celulite, I hope you enjoy. The address is http://eliminando-a-celulite.blogspot.com. A hug.

Mathias sa...

Upptäckte din blogg precis, tyckte just detta inlägg var extra intressant.

För mig är ett öppet förhållande att man tillåter varandra friheten att vara som de vill, gå sin egen väg och stöttar detta.
Att inte se ett förhållande som ett statiskt tillstånd, utan ett spontant, konstant föränderligt förhållande utan vare sig garantier eller bilder om hur saker ska vara.

Sex tycker jag inte har så mycket med ett öppet förhållande att göra, mer än att det är en del av livet, det är snarare en attityd till livet och alla vi möter.

Tack för en intressant blogg!