torsdag, juni 14, 2007

--"--

Vi leker att vi är ute och kör bil. Plötsligt är alla trafikljusen röda. Det är lätt, vi måste stanna. Vi måste stå stilla precis här en stund och det finns inget annat vi kan göra. Vi vet inget om vad som händer bakom nästa kurva, och det finns inget sätt att ta reda på det än. Vi kan bara vänta.

Vi leker att vi är ute och kör bil. Plötsligt blinkar alla trafikljusen gult och trasigt. Det är svårt, vi måste se oss för, noga. Vi måste se efter om det finns alternativa regler i form av skyltar. Vi måste ta ansvar. Välja väg. Köra eller inte köra, släppa fram eller inte släppa fram. Förutsäga medtrafikanterna och välja rätt tillfälle att gasa. Förr eller senare blir vi tvungna att ta en risk.

Vi kan önska: Vi leker att vi är ute och kör bil. Trafikljusen fungerar precis som de ska. De är röda, gröna eller gula, omväxlande, allt efter behov och situation. De hjälper oss. Trafiken flyter på. Vi krockar inte. Vi kommer fram. Vi kommer dit vi ska och vi kan ta det alldeles lugnt.

2 kommentarer:

Karin S sa...

det var fint. ja orkar inte dyka ner å tolka eller hitta var jag är eller vill vara, för tillfället, men även på ett helt ytligt sätt så var det mycket fint skrivet =)KRAM

Stormen sa...

Tack.